3.11.17

En god nyhed

Her er en god nyhed til at starte weekenden på. Vintertjenesten afviste at man kunne spejle merudgiften v. skånemiddel fra modsatte side af søerne, så vi har spurgt dem om to ting: hvad vil det da anslået koste i merudgift, at skåne træerne på vejsiden for salt, og er det muligt at inddrage “sløjfen” på den skånsomme rute ved Fredens Bro, hvor syv træer lige nu med katastrofale følger springes over?

Svaret kom i dag: merudgiften for kaliumformiat, for en gennemsnitsvinter på vejsiden, er 85.500 kr. De penge skal altså bevilges ekstra, da man ellers vil være nødt til at tage midlet fra naturområder (hvad ingen ønsker). Og så bemærkes det i øvrigt, at kaliumformiat ikke på magisk vis vil ændre på, at træerne i forvejen er pressede af belægning og diverse sygdomme (hvilket ingen selvfølgelig tror).

Og så til den gode nyhed: Vintertjenesten vurderer, at sløjfen udgør så lille en strækning, at den fremover inkluderes i skåne-ruten.

Det kan betyde forskellen mellem liv og død for de syv gamle træer, der er så store, at man ikke kan nå hele vejen rundt om dem, i et kram (jep, det er testet). Vist er der stadig gammel ophobet salt i jorden, men med tiden vil det skylles ud. Vi kan kun håbe, at vi nåede det i tide. Så skal vi bare have det yderligst stående træ skærmet af, mod salt fra Fredensgade (om ikke andet, så gør vi det selv).

Åh, det er godt!Nok det punkt i byen, hvor forskellen på salt og kaliumformiat, er allertydeligst. 


 Seneste foto.
Links:No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.