16.2.16

Skæbneafgørelsen

I morgen kl. 14.00 offentliggøres skæbnen for over 70 træer på Nørrebro plejehjemmet Sølund's grund. Blandt dem Dametræet, vores dejlige 154 år gamle ginkgo biloba, og en majestæt af et jævnaldrende bøgetræ, på hjørnet. Det er dem, der optræder på vores profilfoto, som det truede par.


Det første vinderforslag til det nye Sølund plejehjem, en barberet randbebyggelse, endte til alt held med at blive skrinlagt. Et flertal ønskede flere P-pladser, og dem fik de lovning på, hvis konkurrencen kunne gå om. I morgen får vi så resultatet.

I høringsmaterialet til konkurrencen havde man kortlagt antallet af træer på grunden til cirka det halve (!), og Dametræet var markeret som ikke-bevaringsværdigt (!). Det viste sig at projektlederen havde fjernet den ophøjede status, for at give plads til underjordisk P plads. Med indsigelser fra naboer og andre stædige sjæle (vores svar her), lykkedes det os at få træet markeret som bevaringsværdigt. Det betyder, at de i konkurrencen er blevet opfordret til at tænke det ind, men at det altså ikke er en betingelse. 

Nervepirrende!

Sølund har været kommunalt ejet indtil for nylig, og her har man på skammelig vis ladet stå til, mens den gamle ginkgo langsomt er blevet ædt op af vedbend. Det er en omstændig og kostbar affære at pille årtiers vedbend af sådan et seksetagers træ, men der er sket det fantastiske, at de certificerede træplejere Morten & Rødderne, har tilbudt at befri Dametræet, som en gave til borgerne og Red Byens Træer. 

Det er så smukt! Nu skal vi bare have et vinderforslag, der ikke vælter vores træ. Først skal det skånes, og så skal det befries. Tid til at krydse fingre..

Se Dametræet i P1 Natursyn’s lille video her (link).

Tidligere indlæg om Sølund, med de nyeste øverst:
Ikke godt nok!, 12 september 2014
Må ikke fjernes, 24 maj 2013
Må vi bede om en ommer?, 23 marts 2013
Sølund, 26 februar 2013

Øvrige Sølund link:
Sølund i offentlig høring (link til deres side med link til pdf filer)
Alle afgivne høringssvar til Fremtidens Sølund.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.