17.2.16

Jaaaaaaaaaaaa

Vinderen af det nye Sølund er annonceret, det blev C.F. Møller og Tredje Natur. Det ser ud som om at dem gamle bøg på hjørnet består, men det er umuligt at vurdere om Dametræet lidt længere oppe ad gaden, gør.

Opdatering:

JAAAAAAAAA, har lige talt med en af arkitekterne, og han siger at Dametræet selvfølgelig er tænkt ind. Sammen med flere andre. Nu får de lov at fejre, og så kigger vi på træstatus en anden dag. Åh, hvor er det dejligt nyt!

PS! Jeg har også talt med KAB, der nu ejer grunden, og de hilser Morten & Rødderne's gave meget velkommen. Nu er numre og informationer udvekslet, og når den store begivenhed ruller, så skal det selvfølgelig dokumenteres. 

4 comments:

 1. Det var så godt dametræet og forhåbentlig mange flere bliver reddet!!
  Det vedbend ser så flot ud, er det virkelig skadeligt for træet?
  KH
  Antonella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tegningerne kunne tyde på at flere gamle træer på grunden er tænkt ind. Fangede lige arkitekten på vinderdagen, så der var ikke tid til at uddybe. Både Dametræet og bøgen i billedet er reddede.

   Og ja, vedbenden er skadelig nu. Der er flere træ kyndige der har kontaktet os i løbet af de sidste par år, og råbt alarm. Vedbenden er kommet så langt at den æder lys og næring fra træet, når det er helt omsluttet dør det. Den skulle have været skåret tilbage og holdt i ave forlængst. Der bor jo også fulge og insekter i vedbend, så den gør også glæde. Men det her er gået for vidt. Ginkgo biloba er verdens ældste træ art, og kan blive 1000 år gammel, hvis vi giver det lov.

   Delete
 2. Jeg tænker på, om solsorte eller andre småfugle kan have reder i den. Lad os håbe, den bliver fjernet på et tidspunkt, når ynglesæsonen er over!
  KH
  Antonella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er præcis derfor, at den skal beskæres om vinteren, før fuglene går i gang med at yngle. Landskabs arkitekten på det nuværende Sølund, der var med til at passe på det under byggeriet sidst, er meget opmærksom på det med fuglene, og også meget bekymret for vedbendens hærgen (og lykkelig for løsning). Der er mange fagfolk involverede, de gør det på den bedste måde for alle.

   Måske lader de lidt sidde til fuglene, jeg ved det ikke endnu, men er spændt på at følge projektet.

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.