27.3.18

Pensum for byerne

UN har udgivet deres nyeste udgave af Unasylva, den internationale journal om skove og træer (på engelsk). Vildt spændende læsning om bytræer og deres betydning verden over. Den befinder sig i en moppedreng af en pdf fil. 

Fastcodesign har her lavet et sammendrag, hvis man ikke orker den store. Vores politikere, byplanlæggere og forvaltningen, bør læse det hele. 

Her er et lille uddrag af de indledene ord (hurtigt oversat):

Vores byskove er ofte under pres af dårlig byplanlægning, og der er behov for en bedre forvaltning af opgaven. Her spiller borgerne, NGOer og lokale organisationer en vigtig rolle. 

Byer har brug for skove. Netværket af træbeplantninger, grupper af træer og enkelte i byerne og udkanten tjener en kæmpe vifte af formål. De regulerer blandt andet klimaet, ophober CO2, fjerner luftforurening, de reducerer risikoen for oversvømmelse, bidrager med fødevare-, energi- og vandsikkerhed og forbedrer borgernes fysiske og psykiske helbred. Skove fremhæver byerne og spiller en vigtig rolle i social sammenhængskraft, de kan måske endda begrænse kriminalitet.

Her kan du læse og downloade moppedrengen:


Links:
 

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.