5.3.18

Alarm på Islands Brygge

I morgen beslutter TMU, om der skal bevilges midler til at fælde HELE kirsebæralleen på Islands Brygge. En forrykt plan udtænkt af forvaltningen, der har budt træerne så ringe vilkår, at 14 af dem med tiden er døde og fældede. Man ønsker nu at fælde de resterende 131 træer, fordelt på 122 kirsebærtræer (ca. 20 år gamle), 4 rønnebærtræer, 4 poppeltræer og det store kastanjetræ på hjørnet.

Fra mødematerialet.

Ingen af træerne er syge, men budt så tarvelige vækstforhold, at det selvfølgelig afspejles i deres trivsel. Sidste år stampede man yderligere et lag grus på, helt op til stammen, der bl.a. hæmmer træernes optag af vand. Og senest har kommunen selv optrappet den tunge trafik henover rødderne, hvilket gør livet endnu sværere for de unge træer. Frem for at udbedre leveforholdene og justere egen praksis, foretrækker forvaltningen altså at fælde alt, og begynde forfra med en ny allé. I direkte modstrid med Københavns nye træpolitik, der dikterer at man “kun fælder hvor det er afgørende nødvendigt”, og “sikrer gode vækstforhold for eksisterende træer”.

Forslaget gemmer sig i en større plan om renovering og forbedring af Havneparken. Mirakuløst opdagede Islands Brygges Lokalråd det i sidste øjeblik (læs deres brev om sagen her), og det giver altså borgerne præcis én dag at forhindre det i. Afgørelsen træffes i morgen.

Links:
Bilag 2 TM1, Renovering og forbedring af Havneparken, Budgetnotat (opdateret: materialet er nu fjernet)


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.