21.3.18

Jubilæum på Blegdamsvej

I dag fejrer vi jubilæum for de tre første vejtræer i kommunens byggefelt på Blegdamsvej. Det er nemlig nu en måned siden, at de fik rødderne gravet over. Siden blev de forladt blotlagt, under et lag plastik. Det svarer til at slå træerne ihjel. Rødder så tæt på træet, må for det første ikke graves over. For det andet skal de blottede rødder have fugt, hvis man ikke kan give dem jord, med det samme. Det ved enhver, der arbejder med træer.

Der er masser af stærke, dybt engagerede og kompetente trækyndige i kommunen. Men de er åbenlyst ikke med på råd, når der planlægges og koordineres, og de fører ikke tilsyn når der udføres vejarbejde nær træer. Det er en administrativ katastrofe! Kan man i forvaltningen ikke få øje på problemet her, så er man simpelthen en del af det.


Klædt på til lejligheden i dagens anledning, klar til henrettelse. Samme træ i 2013, omtalt her.Dette var træet der blev påkørt i 2016. Og som efterfølgende havde en kæmpe gren hængede halvt flået af. Det tog så kommunen adskillige rykkere og seks uger før såret blev skåret til. Til den tid havde nogen revet i grenen nedefra, og gjort ondt værre.Samme projekt i den anden ende af Blegdamsvej. Området under kronen, må ikke under nogen omstændigheder bruges til aflæsning af tonstunge betonelementer. Jorden komprimeres, rødderne får ikke ilt og grenene begynder at gå ud. 

Til gengæld lader de til at have fundet end mere skånsom måde at fjerne kantstenen på, uden at forstyrre rødderne i de alt for små bede. Måske nytter det virkelig noget at råbe op?Jubilarerne. Jeg spurgte en af brolæggerne, hvornår de havde planlagt at give træerne jord? “Det ved jeg ikke... når vi er færdige?”

Tidligere indlæg om Blegdamsvejs træer, med de nyeste først:

Blegdamsvej/Hjælp! 21 februar 2018
Det søde og det sure 16 februar 2018 
Alarm på Blegdamsvej 13 februar 2018
Kalder alle øjne 5 april 2016


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.