14.6.15

Opdatering på Nørrebro Runddels fældningstruede træer!

Det står klart, at borgerne ønsker at bevare de store, gamle lindetræer på Runddelen. Støtten til træerne vælter ind fra alle kanter. Thor Jarsen, skovbiolog fra Verdensnaturfonden, har skrevet til Morten Kabell (og cc’et gruppen), argumenteret for at bevare de gamle træer, og endda fremhævet de gamle beskæringsskader som en fordel. 

Morten Kabell, vores Teknik og Miljøborgmester, var forundret over nyheden om fældningerne, og skrev i en kort besked at hvis træerne havde det fint, var der ingen grund til at fælde dem. Han ville bede sin forvaltning om af- og forklaring.

Da vi ved at kommunen fælder i nattetimerne, og vi nu går ind i fældningsugen, har det været på tale at være tilstede på pladsen i nat, for at sikre at der ikke bliver fældet før borgmesteren har fået overblik. Nu har han bedt mig at hilse alle bekymrede borgere og forsikre dem om at der ikke bliver fældet i nat. “I morgen mandag, er den ansvarlige chef kaldt til møde, dels for at afklare situationen og dels for at begrænse fældningerne til et minimum, helst 0.”

Vi krydser fingre for et rundt nul. De store gamle træer er selve Runddelens sjæl, og indtil vi er sikre på at de er reddede, beholder de deres øjenbind på.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.