15.6.15

Endelig status, fra Morten Kabell

Så er der svar fra Morten Kabell, og endelig status på Runddelens fældningstruede træer.

Kære alle. 

Jeg har haft min forvaltning til møde i dag for at redde træerne. Der er godt nyt og knap så godt nyt. Ét træ er et såkaldt risikotræ, som har det så dårligt, at det kan risikere at knække grene af i hovedet på forbipasserende. To andre er godt på vej i samme retning. Det er træls. Efter det alvorlige uheld i Fælledparken for et par år siden er det svært at argumentere for ikke at reagere i en sådan situation.
Men de sidste tre træer kan vi derimod bevare, og det sker. Samtidig vil vi plante seks nye træer, der alle vil have en starthøjde på fem til syv meter. Det vil i alt give flere træer og mere grønt. Og når træerne ikke er små, vil der gå kortere tid, inden de får en størrelse, der passer til Runddelen.

Så må I til gengæld ikke blive chokeret til vinter eller næste vinter, når lindetræerne beskæres, som de altid bliver hvert syvende eller ottende år. Det hører med til deres almindelige pleje.

Og så skal nye træer være så hjemmehørende som muligt. Tulipantræer er ikke nødvendigvis ringe, for klimaforandringerne gør, at de nu er velegnede som vejtræer. Jeg har bedt forvaltningen undersøge, om bierne går i dem, eller om vi har samme problem med tulipantræer som med plataner - for det vil jeg ikke.

*********** (slut på citat)

En stor tak til den, der nåede at advare os om de forestående fældninger. Det er jo formålet med gruppen, og det virker, hurra for det. 3 reddede træer er bedre end ingen, trods alt. Vi afventer svar på, præcis hvilke der får lov at blive stående.

Også en stor tak til Morten Kabell, der har taget situationen og borgernes reelle bekymring alvorligt. 

Næste kamp er for de 14 store træer på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade, hvor kommunen vil lave en smutvej til cyklister. Her starter vi snart en underskriftindsamling, Nørrebro har nemlig ikke råd til at miste flere træer nu.

 
Links til tidligere indlæg om Runddelens truede træer:
Opdatering på Nørrebro Runddels fældningstruede træer, 14 juni 2015

OPDATERING:

Vores træer er kommet i Jyllands Posten, hurra. Træerne har sådan brug for opmærksomheden!
Link til artikel: her.

http://jyllands-posten.dk/indland/kbh/ECE7795203/Tre-f%C3%A6ldningstruede-tr%C3%A6er-reddet-i-sk%C3%A6bnetimen/


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.