22.6.15

Alarm på ydre Nørrebro, Hillerødgade og Borups Alle

Der er lige løbet en alarm ind fra en ulykkelig borger: Kommunen vil fælde alle kastanjetræerne langs en 10 meter bred vej (!) for at lave cykelsti. Fortorvet kommer helt ind til væggen. 

Håbet er, at der er nogen her i gruppen der bor i nærområdet, som vil være med til at bremse det vanvittige projekt. Jeg har hænderne fulde med Nørrebros Runddel og Møllegade/Guldbersgade, og kan ikke organisere flere. Men vi vil opleve mange af de her sager fremover, så det er op til borgerne at mødes herinde og hjælpes hvor vi kan.

Mail fra Anna Louise Kurre:

Københavns kommune vil fælde 10-12 gamle kastanietræer på Hillerødgade fra krydset Hillerødgade/Borups Alle ind mod Nordre Fasanvej. Grunden er at der skal anlægges cykelsti (hvilket er super godt), vejen er dog bred nok til at cykelstien kan anlægges i selve vejen (det har Frederiksberg kommune gjort på den sidste del af Hillerødgade, mod Nordre Fasanvej).

Vejen er, der hvor Københavns Kommune ønsker at fælder træerne, 10.8 m og en vejbane skal i følge vejdirektoratet være mellem 3 og 3.5 m. Planen fra kommunes side er at fjerne græsarealet mellem fortorv og bygningerne, fælde træerne for så at lave fortov, cykelsti og parkeringsbåse helt op af bygningerne, med genplantniger af nye træer mellem (der står ikke noget om hvor mange nye træer).

Vi synes jo det er helt forkert at fælde træerne når der nu er plads til at cykelstien kan ligges i vejbanen, dette ville også medføre at der ikke bliver kørt så stærkt på den strækning. Som en lille sidebemærkning kan cykelstien sjovt nok godt ligge ude på vejen når vi kommer hen foran Novozymes grund.

Håber i kan hjælpe med at sætte fokus på problemet, så vi her på ydre Nørrebro kan beholde vores fine træer og undgå alt for meget vand i vores forvejen udsatte kældre.

*****

Kender du nogen der kan hjælpe? Hvis du bor i nærheden eller kender nogen der gør, så skriv i kommentarfeltet, eller send en mail, så vi kan forbinde jer.

Foto af de truede træer, taget af Anna Louise.


Man tror simpelthen at det er løgn, det her. Så meget plads sat af til asfalt, fordelt på kørebane og parkering, og alligevel vil man tage pladsen fra træerne og den smalle stribe græs? Livskvalitet er der desværre ikke plads til i Københavns Kommune.2 comments:

 1. Hej Anna Louise
  Det lyder meget slemt
  Jeg bor på Rørsangervej, så ikke så langt derfra.
  I NV er der en ny stiftet grøn forening: https://fuglekvarteret.wordpress.com/. Jeg ved ikke, om de har forbindelse til kommunen, ved noget eller vil gøre noget ved det, men måske kunne man prøve at spørge dem.
  Vi kan tales ved.
  MVH
  Antonella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Antonella, jeg har kopieret din kommentar, og sat den i kommentarfeltet på facebook, så Anna Louise ser den. : )

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.