25.12.20

I frit fald

Med den seneste  beslutning (på initiativ af Alternativet) om at indhegne den fredede Nørrebroparken, slå de tilstødende træer ihjel og fylde den med plastik, siger man til alle byens børn, at de ikke har krav på adgang til bynatur. Og man siger til dem at en lille gruppe børn, har mere ret til vores fælles areal, end de har. For at få adgang til det område fra nu af, skal de altså være med i en klub og dyrke en bestemt slags sport.

Hvem siger det? Det gør alle vores politikere i kor. Og til de voksne siger de, at fredninger ikke længere gælder. Efter at de sidste år fik haste- og masseophævet fredninger for profit, har de mistet al respekt for det urørlige. Fredet betyder ingenting, det er noget man i flæng ophæver og giver sig selv og andre dispensation fra.

Vi ser en Teknik og Miljøforvaltning i frit fald. Anført af en borgmester (Enhedslisten), der handler som om hun hellere ville have været borgmester for Kultur og Fritid. Tre år uden en person ved roret, der varetager bynaturens interesser, har sat sine sorte spor og allerede forvoldt uoprettelig skade. Vi har set kommunen anbefale at man fælder beskyttede træer, for at spare bygherre omkostningerne ved at beskytte dem (Carlsberg og pensionskasserne igen). I Brønshøj har vi set kommunen købe en hel have af 100 år gamle træer plantet i en arkitektonisk forlængelse af et vartegn, med det ene formål at fælde den for nybyggeri. Som manden med saven sagde: “Jeg har aldrig skulle fælde så mange gamle og raske træer på én gang”. Lad det synke ind. På kommunens grund.

Det har faktisk aldrig stået værre til. Og det gør det også klart, at den her kamp skal kæmpes på en helt anden måde end hidtil. Så de sidste 11 måneder op til næste valg, bliver noget andet. Og forhåbentlig meget mere effektivt.

Rigtig god jul til alle der elsker og passer på træerne. ♥No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.