18.11.13

En Socialdemokrat for træerne

Vi har fået en hilsen fra Erik Willumsgaard, der stiller op for Socialdemokraterne i København. Han kan også godt lide træer:

(han skriver)

Vi bliver nødt til at indføre en decideret træpolitik i Københavns Kommune:

Der fældes i et meget stort omfang. Når en bygherre bygger på kommunal grund, er han foreksempel ikke forpligtet til at bevare gamle træer, blot “opfordret”. Fælder han dem alligevel, går det kommunale regnestykke op, blot han planter et nyt. Og det er ikke godt nok.

København mister alt for mange gamle træer, og med det, en løvmasse og en biodiversitet, der ikke bare lader sig erstatte med en genplantnings indsats. Unge træer i byrummet, har en forventet levetid på ca. 7 år. Deres vækstbetingelser er ikke gode nok, med asfalt, jordbund, plads og ikke mindst slår vejsalt dem langsomt ihjel. Nyplantede træer er ikke det samme som vores store, stærke gamle træer, og vi kæmper for at bevare dem vi har tilbage. Vi må have en klar politik på dette felt. En træplan. Byens træer bør kortlægges og fældning af raske, gamle træer burde ikke kunne ske uden særlig tilladelse.

En anden af de ting man skal arbejde på, er et alternativ til vejsaltning. En synder der på landsplan alene i 2010 kostede os en fjerdedel af alle vejtræer. Der skal kigges på et alternativ til saltning, som man bruger det i ex. Berlin og Stockholm.

***
Vi sætter krydser og krydser fingre, og håber at der kommer fokus på træerne fra nu af.

 

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.