12.3.21

Sølund Hjørnebøgen i fare!

Hjørnebøgen på Sølund grunden ved søerne er lige nu i overhængende fare! Alle de andre træer der skal bevares i byggeriet har fået fine afspærringer, men den 150 år gamle bøg på hjørnet fik bare et stykke plastik bånd og en formaning med på vejen. Og nu sker ulykkerne hurtigere end nogen kan nå at bremse dem.

Hele området under bøgen skulle jo være spærret helt af. Den har kun det lille lod jord at gro på, og bøgetræer er særligt følsomme med deres jord og rødder. Især de gamle. I dag er der så smidt byggeaffald under det og der er dybe spor efter tung trafik med larvefødder, der komprimerer rødderne netop som de gør sig klar til foråret. De har gravet alt for tæt på, knækket grene af og fjernet hele den naturlige beskyttelse som busken og hegnet ud mod søerne gav. Og den sølle "beskyttelse" af et plastikbånd er pillet af.

Det er en katastrofe. Én ulykke var ellers allerede afværget på grunden for nylig, men fordi der *stadig ikke* er sat den fjerneste form for beskyttelse op udefra, anser de forskellige arbejdshold området som ubenyttet. Seniorprojektlederen og kommunikations afdelingen er orienteret og håbet er at der nu endelig bliver sat ordentlig beskyttelse op.

Vores dejlige hjørnebøg! Åhnej.
 
 

 (Fortsættelse følger)
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.