25.11.20

Nordpolen i fare igen!

Borgernes grønne gruppe kæmpede i årevis for at opnå det resultat, vi fejrede sidste år: at vi i Helhedsplanen for De Gamles By fik lov at bevare Nordpolen. Det frodige hjørne med den historiske hvidtjørn og de gamle træer. Den gamle oase har været under konstant angreb fra alle sider. I 2013 fældede man den grønne mur af 80 år gamle lindetræer, for at udvide Tagensvej og flytte fortorvet ind på deres plads. Det vilde krat blev fjernet og man skubbede en affaldsstation langt ind i den gamle park. Den yderste bue med krat og grønt, blev omdannet til befæstet areal.
 
 
Foto: Google Streetview
 

Foto: Heidi Damgaard


Men med Helhedsplanen blev vi lovet at det sidste skulle bevares, og en støjskærm etableres ud til den voldsomme trafik. Man forsømte bare at fortælle, at en del af Nordpolen allerede var foræret væk til vejvæsenet. Man havde foretaget et mageskifte. En aftale der ikke var tinglyst eller bare nævnt i materialet, men som åbenbart alligevel gælder.

Mageskiftet fra 2013.


Nu skal vores politikere så på mandag tage stilling til et forslag om, at udvide vejen endnu et stykke ind i Nordpolen. Et projekt der i sin helhed står til at koste os 52 vejtræer, og som vil betyde gravearbejde i rodzonen på nogle af Nordpolens ældste træer. De har i projektet også nævnt en alternativ løsning, med at lægge fortorvet *ind i* Nordpolen. En tilsvarende ødelæggelse af den oase, vi har kæmpet for at bevare. Og fået lovning på. 

Er det sådan en by, vi vil bo i? Hvor asfalt er vigtigere end natur? Og hvor aftaler med borgerne ikke er det papir værd, de er skrevet på? Skriv til din politiker eller dit parti, dem der forvalter din stemme, de skal vide at vi holder øje med dem og at vi prioriterer vores bynatur!


 

Links:

Nattefældninger i De Gamles By, 9 dec 2013

Biler over træer, 11 dec 2013

Projektforslag på dagsordenen i TMU 30 nov. 20 (linket flyttes til referat senere)

 Reddet! 25 april 2019 

Fejl koster grønne kvadratmeter i De Gamles By, Ugeavisen 25 nov 20No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.