7.6.20

En grå by

Politiken kigger lidt på vores grå by. Altså den hvor vi fælder træer for vej og parkering, og hvor gartnere er nogen der skrubber offentlige toiletter. Anledningen er at TMU i morgen skal kigge på hvordan vi når målet om de 100.000 træer. Skal vi tælle lidt mere fleksibelt? Kan vi gå på kompromis med kvaliteten? Rykke fristen?

Vejtræer som vi især har brug for, har svære betingelser, de fleste går ud før de overhovedet kommer i gang. Endnu en grund til øget fokus på at bevare dem vi har tilbage og øremærkning af midler til både beskyttelse og pleje. Og behøver man at sige: gartnerne tilbage i naturplejen på fuld tid? Nu må alvoren da snart gå op for dem?

https://politiken.dk/ibyen/art7809678/

Kviste, tørke, ukrudt og fiasko er selvfølgelig "byskoven" på Selinevej, hvor man plantede de stakkels små træer i affaldsjord fra metrobyggeriet. Og ikke gjorde yderligere ved den sag. Da de gik ud blev de hakket til flis* og kastet over drypzonen på de voksne træer der stod der i forvejen. Med sikker død til følge. Det strider mod al fornuft.


nettet ($) og på tryk i dag i Politiken.

*OPDATERING/rettelse : Kommunen siger at flisbunken placeret i drypzonen på træerne, altså ikke består af døde træer fra byskoven, men nogle andre fældet i en anden forbindelse. De har ikke nogen kommentar til placeringen eller konsekvensen.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.