26.9.19

Guld og døde skove

Nu er det tid igen. Budgetforhandlingerne for 2020 er i gang, og på de sociale medier kan man læse hvad de forskellige partier prioriterer. Grønt i København er som altid noget med el, cykler og delebiler. Ikke træer og byens groft forsømte natur. I årevis har vi set træerne blive forbigået ved budgetforhandlingerne. Og nu er vi så der, hvor der snart ikke er mere at passe på. Den bynatur der er os levnet, er simpelthen misligholdt. Driften er skåret væk og gartnerne sluset ud i renhold.

Spørgsmålet til alle partierne er nu: Foreslår I at sætte midler af til byens træer? Driftsmidler, til pleje og beskyttelse af de eksisterende træer og ikke bare nyplantninger?

Løfter om nye træer, er nemlig det tætteste vi kommer, år efter år. Så lad os da hvile øjet på 50.000 af de nye “bytræer”, man lovede København. De blev plantet på en lossepladsgrund ved Selinevej. I ufrugtbar overskudsjord fra metrobyggeriet, og hvor de siden døde under sidste års tørke. Nu har man så plantet nogle agern i stedet, som måske overlever ukrudt og næringsfattig jord. Bytræer er det i hvert fald ikke.

PS! Tak for liftet til Lorry TV, selvom de endte med at barbere indslaget totalt for Red Byens Træer og enhver kritisk vinkel.


Her er man så i færd med at slå grundens eksisterende voksne træer ihjel, ved at læsse flis affald  udover drypzonen. Ren dødskamp.


Man kan ikke se byskoven for bare... ukrudt.


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.