18.11.15

Vi kæmper til det sidste

Vi er stadig mange, der ikke har opgivet at redde træer i Møllegade. Hvor Lokaludvalg- og Miljøpunkt Nørrebro forlængst har erklæret sig tilfredse med kun 3 bevarede træer ud af 18, kæmper Tommy Petersen fra de Radikale og borgerne stadig med næb og kløer for de sidste. Og Nørrebro Nordvest Bladet hjælper os trofast med at holde fokus på sagen, det er så stærkt!


Ved vores foretræde før det skæbnesvangre møde, hvor man altså uden afstemning vedtog at gennemføre den flisebelagte plads der koster os 15 træer, videreformidlede vi fagfolks anbefaling om, at bruge skruefundering ved bytteskuret. Et skur, der efter forvaltningens planer, skal stå lige ovenpå de tre store asketræer ud mod Møllegade. Ved skruefundering kan man skånsomt placere skuret et lille stykke fra væggen, og dermed bevare tre store træer.

De Radikale greb den sidste chance, og bad forvaltningen om at undersøge muligheden: Er skruefundering et trævenligt alternativ? Svaret fra forvaltningen er et utvetydigt ja. 
Det er jo fantastisk. Men betyder det så, at de vil rykke skuret det lille stykke, og lade træerne stå? Tusindvis af borgere har tilkendegivet deres ønske om at bevare så mange træer som muligt på den nye plads, spørgsmålet er, om der er nogen der lytter til os?

Der er altså 15 store træer på spil, snedigt delt op i to sager: 2 ved børnehaven og 13 på selve pladsen.


Dagens artikel i Nørrebro Nordvest Bladet: Træernes overlevelse svæver fortsat i det uvisse.

Tidligere indlæg om Møllegades træer, to års kamp. De nyeste først:

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.