20.11.15

Hærværk i Valbyparken

En syg person (eller flere) er gået amok i Valbyparken, og har i nattens mulm og mørke, begået systematisk hærværk mod 45 træer. De er blevet *ringede* ligesom det skete med det gamle kastanjetræ i Skaterparken

Barken er livsvigtig for et træ, det er der næring transporteres op i kronen. Uden bark, dør træet. Og træer er livsvigtige for mennesker, det er dem der skaber vores ilt. Uden træer, dør mennesker. Så enkelt er det.


Ak, altså.
Link til Lorry TV indslag: her.

Tilføjelse: En borger har linket til en metode, der måske kan genoprette barkforbindelsen: How To Fix Girdled Trees. Måske er der Valby naboer eller andre i gruppen der har lyst til at følge op på den ide, eller prøve at redde et par træer med den metode? 
 

OPDATERING:

Han bliver ved! Ifølge Politiken er der hærget 20 mere i dag, vi er oppe på 70-80 birketræer. Ubegribeligt!


1 comment:

  1. Det er så trist!!
    Kan man ikke fortælle dem, der forvalter træerne i parken, om den metode for at genoprette barken? Eller måske er Teknik- og Miljøstyrelsen, der skal vide det. Uanset hvor besværligt, det kan se ud til at være, er det helt klart et forsøg værd! Jeg mener, skaderne for ca. 400.000 kr. er heller ikke så lidt og man kunne prøve at redde træerne først!
    mvh
    Antonella

    ReplyDelete

Onde spam robotter ingen adgang.