12.9.14

Ikke godt nok!

Så er budgetforliget for Københavns Kommune på plads. En hurtig gennemgang viser at der er sat 400.000 kr af til træer i Borgergade og Ørestad, og i et bilag under "mindre sager" kommer så de... 250.000 kr til byens træer.

Vi har skrevet til Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell for at høre om det virkelig kan passe, men Overborgmester Frank Jensen var lynhurtig til at bekræfte det på twitter. Til sammenligning afsætter man 100 millioner til at rive et velfungerende plejehjem ned, og tage hele haven med de 100 træer og buske med. Til sammenligning afsætter man 100 millioner til at rive et velfungerende plejehjem ned, og tage hele haven med de 100 træer og buske med. 
En tung post er de 50 millioner til parkeringspladser, til erstatning for de 80 der lige nu er under Sølund. Et 30 år gammelt byggeri, der på ingen måde er nedrivningsmodent. Sølundgrunden er en oase, rig på biodiversitet med et mylder af liv, og spændende planter, træer og buske. Frugter og blomster. 


Den 150 år gamle Gingko Biloba, Tempeltræet, bedre kendt som Dametræet. Et unikt og levedygtigt men truet træ.Et forårsbillede fra Sølund, lige nu er træerne tunge af frugt. Paradisæbler og mirabeller. Truede træer.

Det står klart, at hvis vi skal gøre os forhåbninger om at bevare vores resterende træer (af hvilke vi lige har mistet yderligere 20 store og raske i den sidste uge, men den tager vi senere), så er det op til os. Vi må crowdfunde og finde private investorer der vil tage den her opgave alvorligt. Det her er bare ikke godt nok!

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.