19.9.14

European Green Capital 2014, host host

Så står vi her igen: Københavns Kommune har lige fældet en ny stribe vejtræer, 8 stykker ud til Gyldenløvesgade. MetroXpress har hjulpet os med at opklare hvorfor, i dagens avis. Træernes elendige vækstbetingelser med dårlig jord, for lidt plads til rodnettet, vejsalt og påkørsler har pint de stakkels træer i en grad, så man har opgivet at holde dem i live.
Copenhagen winner 2014 European Green Capital.

MetroXpress og Lorry TV er de eneste medier der tager den her situation alvorligt. Skam over dem der vender det blinde øje til!

Men hvorfor ikke slå et værn op om dem, og beskytte dem mod påkørsler og vejsalt, spurgte vi? Give træerne ordentlige vækstbetingelser? Svar: det er der simpelthen ikke råd til. Midlerne er stærkt begrænsede, og man prioriterer at hjælpe de små nyplantede træer på vej, de første år. 

På Frederiksberg kan man godt finde ud af at passe på vejtræerne. 

Et par af de pinte træer ved Gyldenløvesgade. Med fældningen er strækningen også blevet mindre tryg for cyklister.

Hvilken falliterklæring fra en kommune der kalder sig "grøn" og bryster sig af at være "European Green Capital 2014"! Her i gruppen orker vi ikke længere at vente på, at kommunen viser sig sit ansvar bevidst. Nu prøver vi selv at finde en måde at afskærme de mest udsatte træer på, til vinter. Om vi så selv skal finansiere det, og samle borgere til at pakke træerne ind.


 

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.