17.12.16

New York overhaler

Der sker helt vilde ting i New York City, for tiden. Efter at de satte sig for at plante en million træer, så gjorde de det. Ingen slinger der. Og nu har de overhalet os indenom, med det trækort vi drømmer om: Open Tree Map.

Med en kæmpe fælles indsats af bystyret og borgerne, er byens gadetræer nu kortlagte. Og med det indbyggede itree software, kan man med stor nøjagtighed beregne både de økonomiske og miljømæssige fordele ved hver enkelt træ. Det tæller blandt andet optaget af regnvand, filtreringen af forurening og formindskningen af CO2.

Værdisætningen af træer er så vigtig! Først når de er synlige og har en registreret, målbar værdi, kan de indgå på niveau med resten af infrastrukturen. Med en klar værdisætning, bliver det sværere at misligholde, skade og fælde bytræer, uden alvorlige konsekvenser.

Næste år skal vi kæmpe for, at vores træer bliver synlige. Nu hvor det er lykkedes at få en træpolitik, er tiden kommet til, at København får sit eget trækort. Fuld fart frem!

http://www.archdaily.com/800157/new-york-city-mapped-all-of-its-trees-and-calculated-the-economic-benefits-of-every-single-one
 Screendump fra Archdaily artikel.


Links:

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.