8.11.16

Alarm i parker og skove!

Nu skal vi være vågne: Regeringen ønsker at svække skov-beskyttelsen, så der fremover uhindret kan bygges og byudvikles, i skove og parker. Et forslag beslægtet med ønsket om at bebygge kysterne, der alene går ud på at skabe profit på vores fælleseje.

En foreslået ændring i regeringens idékatalog ”Ændring af Skovloven” lyder: ”Skovloven skal ikke hindre en udvikling af den bymæssige bebyggelse i bykvarterer eller i sommerhusområder”.

Vi ved allerede hvor meget nybyggeri og anlægsarbejder æder af bynaturen, de eneste bytræer der nyder en egentlig beskyttelse, er vores parktræer. Den risikerer vi nu at miste, og det må bare ikke ske. Vi skal passe på både skov-, park- og vejtræer, de er livsvigtige.

Et godt eksempel på, hvor vigtig skov-beskyttelsen er også i byen, er det nye “Flyvende Tæppe” på Israels Plads. Her havde arkitekterne hede drømme om at lade pladsen indtage en større bid af Ørstedsparken. Det fik Danmarks Naturfredningsforening heldigvis begrænset, så flere af de største træer blev tænkt ind, med et par brede sving i betontæppet. Havde der været frit slag, som regeringen altså ønsker, så havde vi ikke haft disse træer i dag.

Vores dejlige krogede, brogede Ørstedsparken træer.

Læs mere om forslaget her (link).
Skriv under for skovenes og parkernes beskyttelse her (link).No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.