10.5.16

Endelig fri!

Det er sådan en fantastisk dag! Dametræet, Sølunds gamle ginkgo er endelig befriet af mere end 40 års vedbend, der bare havde vokset sig så stor, at den truede med at omslutte træet. Flere trækyndige vurderede på stedet, at vi max. havde haft to år mere, før det gamle træ var gået ud og efterfølgende måtte fældes. 

Fem mænd knoklede en hel dag, nænsomt og stædigt lirkede de årtiers tentakler af, og blottede det smukkeste træ nedenunder. Sikke en gave! 

Det viste sig at der slet ikke var aktive fuglereder i træet, kun to gamle kragereder i kronen. Naboer der kiggede forbi, sagde at der ikke havde lydt fuglepip derfra længe. Der er dem der har følt sig knyttet til den gamle vedbend, og ment at den sagtens kunne blive siddende. Ingen af dem har været trækyndige. Dem der lever af at værne om træer, har enstemmigt udtrykt stor taknemmelighed over, at vedbenden endelig er væk. 

Af hjertet tak til Morten & Rødderne, og vennerne fra Iclimb, for den kæmpestore gave til København, borgerne og Red Byens Træer.

Her er billeder fra den store dag.

 

 Vedbenden.


Fri!


Vedbenden kom i en flismaskine, og bliver til kompost. En del af den gratis vækstmuld, som vi alle kan hente på genbrugsstationerne når det bliver sæson for det.
 2 comments:

 1. Hej Sandra & Co.
  Hvor er det fedt at se det færdige resultat med Ginkgoen.
  Det er bare SÅ godt !!!
  Vh.
  Gunner.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Gunner,

   Ja, det er helt vildt, så godt det blev. Man kan næsten høre træet trække vejret frit igen. : )

   hej fra Sandra

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.