9.12.15

Red et træ!

I denne uge påbegynder Metroselskabet forarbejdet til den nye Nordhavnslinje, og det kommer til at koste træer i Krauseparken, på Østerbro. Det er jo ikke en af de uforståelige designbeslutninger, som kommunens i Møllegade, hvor man fælder 15 træer for at lægge fliser, her skal bygges en nødskakt og graves dybt. Det gør ondt, men sådan er det.

Vi spurgte om der var mulighed for at flytte nogen af de ni truede træer, og mødtes med træflyttefolket og Metroselskabet. Det er en sær park, med mange sten og flere niveauer, og i en arkitektonisk hjerneprut, har man lagt lamper *lige* i træernes rodzone. Det gør fem af dem uflytbare. Derudover er tre kirsebærtræer ud til gaden, for store til at flytte.

Men ET kan reddes (foto med pil). Et fint, rankt (vistnok) ahorn træ, der med en ekstra indsats kan flyttes. Det står på et hævet niveau, så Metroselskabet laver en rampe af grus til flyttevognen, og et hegn skal lirkes væk, så grabberen kan komme til. Nu afhænger alt af, om vi kan få nogen til at aftage det fine træ. Det koster kun flytteomkostningerne (der afhænger af, hvor langt træet skal flyttes), ca. 5000 kr i København, hvis det sker samme dag.

En aftager efterlyses i dag i Østerbro Avisen. Tiden er knap, det skal flyttes fredag. Hvis vi ikke får det afsat inden da, bliver træet fældet. Det kan vi ikke lade ske. Alternativt må vi skillinge sammen til, at det bliver opbevaret på træbørsen, indtil en ny ejer melder sig.

Det flytbare træ. Så fint!


Overblik over ledninger.


Fældningsmarkerede træer. Vi må redde det ene, vi kan.


Fældningstruede kirsebærtræer, der er for store til at flytte. Ak.


Krauseparken.


Og mens vi stod der, gav himmelen en regnbue. Hvis man lige stod og havde brug for et tegn.

Det ville være så fantastisk at redde det her træ, og følge det i de næste mange år. Er der nogen, der har plads til et træ?


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.