19.8.15

Nervepirrende nyt

I dag er der træer på forsiden af Nørrebro/Nordvest Bladet. Det gælder de 12 truede træer på Hillerødgade, der udløste en borger alarm i juni. Kort fortalt skal der laves cykelsti på Hillerødgade. Den kommer fra Frederiksberg hvor man (selvfølgelig) har valgt den løsning der skåner træerne, og fortsætter ifølge den oprindelige plan henover 12 stk 42 år gamle, raske kastanjetræer. Som sattelitfoto afslører, er det et i forvejen uhyrligt asfalteret område, med meget lidt natur. 


Da vi satte borger alarmen igang, kiggede forvaltningen på muligheden for en anden løsning, hvor træerne bevares. Den er nu med på mødet mandag, hvor det skal endeligt besluttes om man vil fælde 12 store og raske træer, eller tænke dem ind i en ny plan. 


Uddrag fra forslaget til cykelsti i Hillerødgade, se hele oplægget her (link).

Forvaltningen synes, til ingens overraskelse, at det er lettest at fælde træerne, og begynde forfra med en stribe platantræer. Politikerne er heldigvis villige til at se på alternativet.


Så meget asfalt, så lidt natur.

Vi bliver stadig flere om den samme plads, og infrastrukturen udvides konstant. Der er kamp om pladsen, og lige nu er det træer, natur- og fodgængerareal der viger. Smertegrænsen er forlængst overskredet, det er på høje tid at lade vejareal indgå i nye planer. Et forslag der skåner 12 store træer, kommer til at koste af bilernes plads. Vi må spørge os selv, hvad vi har mest brug for?

http://www.e-pages.dk/nmnoerrebronv/382/

Fin omtale i Nørrebro/Nordvest Bladet. Fantastisk at se træerne få plads i medierne.

Oprindeligt skulle Møllegade også have været med på mødet mandag, men den sag er altså pillet af. Det giver os mere tid til at samle underskrifter og få omtalt de 15 truede træer på hjørnet. Som vi hele tiden har sagt: det er ikke vigtigt at det bliver gjort hurtigt, men at det bliver gjort rigtigt. Vi opgiver ikke vores træer!


Linkfest:2 comments:

 1. Vi må virkelig håbe på træerne bliver skånet!
  De nye platantræer de vil plante er en dårlig erstatning! Bare kig længere ned ad vejen. De nye træer har det svært og flere er allerede døde!!
  Bare de kunne forstå!
  Kh.
  Antonella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeg har delt din kommentar (minus navn) på twitter. Det er så vigtigt at folk fatter, at erstatnings logikken kun fungerer på et regneark.

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.