23.8.15

Hillerødgade i dag

Så er det i morgen at Teknik- og Miljøudvalget skal afgøre om de 12 kastanjetræer skal blive stående på Hillerødgade. En beboer gjorde opmærksom på, at de platantræer man ønsker at “matche” med, er enten døde eller døende. 


Fire døde nyplantede platantræer, og to døende. 

Forvaltningen foreslår politikerne at fælde de 12 kastanjetræer med begrundelsen: “træerne har aktuelt meget lidt plads og ringe vækstbetingelser. Dette har medført, at trærødder har ødelagt fortovet på indersiden af træerne, og fortovet er nu er i så dårlig forfatning, at forvaltningens tilgængelighedskrav for fodgængere, ikke længere er opfyldt.” 

Dårlig forfatning.. hvor har vi hørt den før? Jeg kiggede nærmere: Fire ud af tolv (!) kastanje træer laver buler i asfalten. Der er asfalteret helt op til stammen (en metode man anbefaler for at få træer til at gå ud) og træerne er ikke beskyttet mod hverken påkørsler eller saltning, men alligevel står de i fuldt flor. End ikke grov barkskade på et af træerne, sikkert efter en påkørsel, har krummet et blad på det store træ.
Det er mildest talt bekymrende, at forvaltningen er så forhippede på at fælde træerne, at de overfor beslutningstagerne fremstiller fortorvet som ufarbart, og træerne som skrøbelige. Hvordan skal vores politikere vide, at det er en grov overdrivelse? Jeg sender selvfølgelig foto dokumentation til Morten Kabell, så han har et mere retvisende billede af situationen.

Forvaltningen siger også “Endvidere udskiftes træarten, da hestekastanie ikke er velegnet som vejtræ på grund af artens sensitivitet over for vejsalt samt diverse sygdomme.” Sjovt, for trods det, står de flotte kastanjetræer endnu, mens de nyplantede platantræer på modsatte side altså alle er døde eller døende.

Sådan så Hillerødgade ud i dag:Så er det fortorv heller ikke mere ufarbart!

Endelig fremgår det at planen har været i høring hos Bispebjerg Lokaludvalg, der blåstempler fældningen af de 12 træer med: “Der er ingen kommentarer til projektet og vi ser frem til at projektet bliver gennemført.” Hallo Bispebjerg?

Kryds fingre for de 12 fine træer i morgen. 

Links til mere Hillerødgade, nyeste øverst:

3 comments:

 1. Godt, du fik det hele med i dokumentationen til Morten Kabell! De skal se, hvad der tit sker med de nyplantede træer! Det er for dårligt at Bispebjerg Lokaludvalget ikke gør mere for at bevare træerne i området!!
  Lad os håbe, dit arbejde kan redde de 12 flotte træer!!
  KH. Antonella

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det er virkelig en skandale at de ikke fatter alvoren, i Bispebjeg Lokaludvalg! Har fotos jeg tog af de døde plataner fra sidste vinter, havde ikke hægtet dem sammen med Hillerødgade, før jeg så dem igen. Det gør ondt i sjælen at se træer dø.

   Desværre er det den skæbne de fleste nyplantede gadetræer lider. De vil ligesom ikke fatte at det er situationen, når de siger "erstatte" i stedet for "fælde". Du kan ikke erstatte de 12 på det sted, måske kan der ikke engang gro træer der igen. Håber inderligt at de finder en anden måde at fordele vejbanen på, så træerne bliver stående.

   Der er lige nu trafik i begge retninger og parkering i begge sider. De kan ikke rage alt til sig, der skal også være til mennesker.

   Delete
  2. PS! Du behøver ikke at skrive flere gange, jeg bliver nødt til at godkende kommentarer først (der var for mange spamrobotter der sneg sig ind), og det kan der godt gå lidt tid med.

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.