4.5.15

Opdatering på Nørrebros 14 truede træer

Vi står med ombygningen af genbrugsstationen i Møllegade/Guldbergsgade, i en situation der kunne være undgået, hvis kommunen havde haft en træpolitik. Hvis de blot fra start havde orienteret projektleder om, at det er politisk prioriteret at bevare de eksisterende træer, i videst mulige omfang. I stedet har den opgave været op til borgerne, repræsenteret af lokaludvalg og miljøpunkt, der ikke har haft den ringeste indflydelse på det endelige resultat.

Så her står vi. Med en usand tilstandsrapport på de 17 træer og en endelig, flisefikseret plan, der ligger så fjernt fra den første og borgernes behov, som man kan forestille sig. Vi fik at vide af projektlederen, at det ved politisk godkendelse planlægges gennemført i start 2016, men nu forlyder det, at entreprenørerne allerede er bestilt til august. Intet kan vi regne med. Andet end at de planlægger at fælde mindst 14 store, raske træer, i et nabolag der har så lidt i forvejen.

Vi har skrevet til vores Teknik og Miljøborgmester Morten Kabell, fortalt ham om forløbet og vedlagt den sande evaluering af træerne, som er raske og levedygtige. Vi har gjort det klart, at borgerne SKAL høres i den her sag, og at vi under ingen omstændigheder vil acceptere at man fælder 14 ud af 17 store og raske træer på Nørrebro.

Hvad kan vi gøre?
Vi har sat bannere op ved pladsen, for at oplyse borgerne om, hvad der er ved at ske. Der er foreslået en underskriftindsamling. Vi skal have det spredt på de sociale medier, og i pressen.

Hvis vi som borgere ikke gør noget, mister vi vores træer. Så enkelt er det.

Husk at vi også er på Facebook, find os: her.


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.