21.5.15

Alarm på Sankt Annæ Plads

Man tror at det er løgn: Om fem dage skal kommunen beslutte om alle træerne på Sankt Annæ Plads skal fældes, i forbindelse med klimasikringen af området.

Træer kan opsuge op til 250 liter vand i døgnet, det er naturens egen klimasikring. Planen kommer for tæt på rødderne til, at træerne har godt af det. I stedet for at tilpasse planen efter træerne, overvejer man altså at fælde dem.

Kommunen begrunder det desuden med, at man alligevel har fjernet hele østsiden, siden den oprindelige beslutning om at bevare træerne, blev truffet. Det er det, Danmarks Naturfredningsforening har døbt “Salami Metoden”. Man høvler konstant af det, og jo mindre der bliver at bevare, jo lettere er det at fjerne resten.

Mine hænder er fulde med trækort og Møllegade lige nu (hej fra Sandra), men hvis I kender nogen der bor i det smukke område, så lad dem vide at det er ved at forsvinde. Hvis I er så heldige at bo der, så lav evt. opslag og sæt på opgangene. Oplys borgerne om hvad der er ved at ske. OPDATERING 27 maj 2015:

Fornuften rådede! Teknik og Miljøudvalget stemte i går imod at fælde de 42 træer på Sankt Annæ Plads. Hurra for København og byens træer.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.