16.9.13

En beskytter fra Dametræets fortid, melder alarm

Vi nytter noget! Jeg har lige haft en god samtale med landskabsarkitekten for det eksisterende Sølund. “Straks jeg slog op i Politikens Lørdagsliv, kunne jeg kende træet fra dengang”, sagde han. Og han var meget forfærdet over at vedbenden havde fået lov at nå så højt. Det er til decideret fare for træet på nuværende tidspunkt, og skal hurtigst muligt fjernes, før det omslutter og kvæler det gamle træ. Dengang de byggede Sølund sidst i 1970erne, lå der klare ordrer fra den daværende stadsarkitekt: den gamle Gingko skulle bevares, og hvis den ikke overlevede byggeriet, var det fyringsgrund. Det var selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, men illustrerede hvordan alle stod sammen om at bevare det historiske træ.

"Vi brugte mange kræfter på at holde kranerne ude af kronen, og passe på at det ikke kom til skade." "Hvis man skal bygge på grunden igen, må det stadig kunne bevares, så den store indsats vi gjorde dengang, ikke skal være forgæves." Vi er ubestridt enige.

Nu tager den tidligere landskabsarkitekt kontakt til John Pape, leder af Center for Park og Natur, for at høre hvad de vil gøre med den truende vedbend. Opdateringer på udviklingen følger naturligvis her.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.