28.1.20

Svigt og handling!

Carlsberg Byen P/S har af kommunen fået et rungende ja, til fældning af den bevaringsværdige række af træer på Gl. Carlsberg Vej. Sådan kan Carlsberg Byen P/S nemlig spare omkostningen ved at pakke dem forsvarligt ind, når de bygger. For: A, B, C, F, Ø og Å. Kun DF stemte imod.

Et massivt svigt af byen og træerne, der er blandt de under 1000 i hele København, der overhovedet nyder den beskyttede titel af bevaringsværdig. For at blive det skal et træ skal leve op til strenge krav, og bevaringsværdig er det tætteste vi kommer en fredning. Man erstatter ikke bevaringsværdige træer.

Der er ingen hjælp at hente hos kommunen, men der alligevel håb endnu. For aktiemajoriteten af Carlsberg Byen P/S er ejet af danskerne selv, fordelt på de tre pensionskasser PFA, TopDanmark og PenSam. Alle har de en afdeling for CSR (Corporate Social Responsibility), og det er dem, vi skal have i tale.

Carlsberg Byen P/S
PFA er hovedaktionær (30%). Ejet af deres 1,3 millioner kunder, “en del af vores DNA er at bidrage til en positiv samfundsudvikling”.

TopDanmark (22,5 %) støtter FNs verdensmål, der også omfatter miljø. “Samfundsansvar er grundstenen i vores kerneforretning.”

PenSam (22,5 %) investerer for 400.000 danskere. “Vi ønsker at tage samfundsansvar og bidrage til at skabe et godt afkast på et ansvarligt grundlag.”

Mindst et af selskaberne var ikke klar over hvor grelt deres investering forvaltes i Carlsberg Byen. Som borger og som kunde er det ekstremt vigtigt at kontakte dem, og sige fra. Og bede specifikt om at man lader de 11 træer på Gl. Carlsberg Vej stå. Vi ved at de handler hurtigt, efter dispensationerne, så det skal gå stærkt.

Skriv eller ring til pensionskasserne, og del info med venner og familie der er kunder i PFA, TopDanmark og PenSam. Vi kan nå det endnu!

PS: Hvis man som borger vil gøre noget for at hjælpe kampen for byens træer, så er det lige nu og her. Tanken er ved at være tom, efter syv års kamp mod en kommunal kæmpeblæksprutte, der ikke bare fortsætter sine ødelæggelser men ligefrem eskalerer dem.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.