29.10.19

De Gamles By(ggefelt), offentlig høring

Forslag til helhedsplanen for De Gamles By, er nået til den offentlige høring. Det vil sige, at borgerne nu kan nærstudere forslaget og komme med høringssvar indtil den 16 december. I planen indgår en tresporet skole med tilhørende idrætshal og et diabetes center.

Den grønne gruppe har knoklet for at få bevaret Nordpolen, det grønne hjørne der er hjem for den historiske gamle hvidtjørn og værn mod det trafikale brøl fra Tagensvej. Og det ser ud til at have båret frugt. Men hver kvadratmeter i De Gamles By udgør et potentielt byggefelt, så der skal holdes et vågent øje.

De foreløbige høringssvar viser en entydig modstand. Nørrebro er nemlig ikke kun den tættest befolkede bydel, men også den absolutte budskraber i grønt pr m2. Hvor resten af København i gennemsnit har 36 m2 grønt pr borger, har Nørrebro 6 m2. Og det påvirker sundheden, både mentalt og fysisk. Hvis vi som borgere ønsker det anderledes, så er det altså nu der skal siges fra.

Kommunen afholder også et offentligt møde om helhedsplanen, tirsdag den 26. november 2019 kl.17.00-18.30. Det foregår i Festsalen på Edith Rodes Vej 4 i De Gamles By.


Link til den offentlige høring, læs planen og se og skriv høringssvar: Forslag til helhedsplan for De Gamles By.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.