20.5.17

Træplaner

På mandag skal Teknik- og Miljøudvalget beslutte, om man er villig til at sætte penge af til nye træer. Rigtig mange penge. De træer vi har allermest brug for, er ud til gader og veje, og det er også de dyreste at anlægge.

Træer er en kæmpe investering, og det bliver måske endeligt synligt nu, hvor der skal lægges budgetter. De træer vi har nu, har vores forfædre investeret i for mange år siden, og at misligholde den investering, giver ingen mening. Der skal ikke spares på vedligehold og pleje. Der skal være et fuldt og samlet overblik over alle kommunens træer, på tværs af forvaltningerne, og plejen af træerne i de forskellige forvaltninger, burde alene varetages af fagfolk. 

Den store træplan TMU skal tage stilling til, omhandler kun nyplantninger. Vi mangler stadig akut en træplan for de eksisterende træer: Øgede budgetter, flere hænder, nytænkning og alternative løsninger. 

Her er vores dejlige, reddede træer på Nørrebros Runddel, der blev så grueligt skåret forrige år. De VIL leve. Desværre kan man ikke sige det samme om de nyplantede ved deres side, der ser ud til at være gået ud. Trods det, at de blev udplantede efter alle kunstens regler, og har levet beskyttet mod salt, slag og cykler. Det er ikke let at få et træ til at vokse i byen, lad os nu passe godt på dem, vi har.

Åh abe. <3

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.