8.10.15

Hvem, hvor, hvorfor? Mening søges!

En borger alarm er gået ind. Anslået 10 store træer er netop fældede, og de er ikke færdige endnu. 

Hvor? På hjørnet af Nørre Alle og Tagensvej, hvor partikelforureningen voldsomt overstiger grænseværdien. På modsatte hjørne af, hvor kommunen fældede en række 80 årige lindetræer.

Hvem? (hold nu fast) Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek. 

Hvorfor? For at lave cykelparkering (!?).

Ingen af disse svar giver mening. Det er helt sort. Og hvis de her folk ikke engang fatter alvoren, og omfanget af den partikelforurening, der nu øjeblikkeligt stiger endnu mere, hvem gør så? København er en lille skov af magnolie- og æbletræer fattigere. Igen noget, en træpolitik kunne have forhindret. Nogen med det større overblik, kunne for eksempel have set på iltmålinger i området, og lagt to og to sammen. Det er jo ikke raketvidenskab. Det er Natur- og Sundhedsvidenskab. Vent..


Read this post in English here
 

2 comments:

 1. Trist at høre, de også har ødelagt det sted!!!
  Man skulle synes, der er nogle, der nærmest er glad for at ødelægge naturen uden grund og slipper godt afsted med det!!

  Og hvad med de 130 lindetræer som blev fældet i Rødovre forleden dag? Jeg så det i Lorry! Helt forfærdeligt, men som de sagde, så havde kommunen fået foræret 150 nye træer! Så irriterende, de vil få det til at lyde grønt og godt! Man skulle synes, alle kunne se, at et nyt træ har overhovedet ikke samme værdi som et gammelt!! Det kan gøre mig så vred!!
  Antonella

  ReplyDelete
  Replies
  1. 130 lindetræer fældet? Det har jeg heldigvis ikke hørt om. Der er en grænse for hvor meget trædød man kan holde til. Og ja, det er sært at så mange lader sig spise af med forsikring om genplantninger. De store trækroner tager årtier om at udvikle sig, og på gaden kommer det ikke til at ske igen, under nutidens forhold. Vi bliver bare nødt til at gentage det, til det siver ind.

   Hver dag fældes der træer i København. I næste uge fælder de fem store træer ved Bispebjerg hospital, fordi nogle klaphatte har ødelagt deres rødder, under anlæg af ny parkeringsplads. Nu er man bange for at de vælter i efterårsblæsten, så de må fældes. Lemfældig omgang med gamle træer. Det *skal* vi blive vrede over, ellers stopper det aldrig!

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.