3.2.15

Pris check

Her er lige en påmindelse om, hvor vigtigt det er at vi holder øje med træerne. For det viser sig at der er enorme huller i det net, der står for at varetage vores bytræer. Budgetterne er små og mandskabet mangelfuldt, der er simpelthen ikke sat nok ressourcer af. 

Vores vejtræer svækkes i København, de bliver påkørte og saltede og rodnettet forstyrres af kabler, fibre og rør. Svækkede træer får svamp, taber grene og fældes dermed fordi de udgør personfare. Flere af de steder, hvor man ender med at fælde, genplanter man ikke, fordi overlevelsesbetingelserne er umulige. Opgaven må altså være, at beskytte de resterende træer med alt, vi har til rådighed. Og skades et træ ved hensynsløs kørsel, skal det have en konsekvens. Kan vi ikke blive enige om det?

Her er hvad der skete, før jul:
Jeg ser et påkørt træ ved søerne, en kæmpe del af det er flået af, og ligger langs cykelstien. Jeg spørger en håndværker på stedet, hvad der er sket. Sammen finder vi frem til at der har stået en lift på vejen, der har udskiftet neonskilte på taget. Et vidne fortæller: en lastvogn med anhænger fra Rockwool, ignorerede afspærringen og maste sig ud på cykelstien for at komme forbi. Det kostede træ. Han steg ud, hev træstamme og grene af taget, og kørte uanfægtet videre. 

Det var den 18 december. Jeg kontakter straks i det nye år Rockwool for at høre om de vil stå til ansvar. De har intet hørt om sagen. Jeg har nu fået fat i fotos af påkørslen, med tidspunkt og nummerplade. Dem sender jeg både til Rockwool, og til parkforvalteren, som jeg ved har mandat til at opkræve (sølle) 50.000 kr for et skadet kommunalt træ.

I sidste uge rykkede jeg for en opdatering. Hvad koster det at smadre et træ? Og har Rockwool formanet deres chauffører at passe bedre på? Svaret var, at et erstatningskrav ville blive mindre end udgiften til at indkræve det nødvendige beløb for beskæring. Derfor har kommunen valgt at lade sagen være (!).

Jeg ville gerne have fortalt en god historie om at nogen stod til ansvar, og at det betød noget at skade et træ. I stedet bliver det et dokument på hvor langt vi har igen. Det påkørte træ ved søerne, overlever i første omgang og når der engang bliver tid, bliver det beskåret. Det er så ikke sket endnu.


Er der nogen, der gider at knibe mig i armen? No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.