18.6.14

En hilsen fra en glad lille Gingko

For præcis et år siden kom jeg forbi de nye Gingko træer inde på Kultorvet, og så at et af dem var ved at visne. Det var helt orange, og så ud som om det var ved at gå ud. Jeg skrev til parkforvalteren i indre by, der takkede mig mange gange for min henvendelse. De har ikke kapacitet til at inspicere alt hele tiden, så han var taknemmelig for tippet, og ville straks kigge til det. Næste dag skrev han, at det havde manglet vand, og at de havde givet det en ekstra vandsæk.

Det blev ikke grønt igen sidste år, men træer er åbenbart så kloge, at når der ikke er mere fugt i jorden, stopper de med at sende det ud i bladene, for at bevare rødderne. Mens de venter på regnen. I dag, et år efter, kiggede jeg til det unge træ, og det var blevet helt fint og grønt igen, hurra!

Så: husk at holde øje og sige til, hvis du ser et træ der er i knibe. Måske kan der gøres noget.

(De to første fotos er fra sidste år, de sidste tre er fra i dag.)2 juli 2013


I dag. : )


Det karakteristiske hjerteformede Gingko Biloba blad. Samme art som vores sejlivede Dametræ, der stadig står strunk og seks etager høj på Sølund grunden.


Det tørstige træ er det yderst til højre i billedet. Det er næsten som om det er frodigere end de to andre, ikke? Vand gør underværker. Ligesom træer.

Link til Red Byens Træer på facebook, hvis du ikke allerede har fundet os der.


No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.