15.1.14

Varm luft til Københavnerne

Københavns Kommune har udarbejdet en pjece “Ren luft til Københavnerne” (tak til Catherine Kunze for link). Her kan man læse om forureningens mange kilder, og om hvordan de gør os syge og slår os ihjel. Man har konstateret at NO2/kvælstofoxid forureningen overskrider årsgrænsen flere steder i byen, som på Tagensvej, hvor man netop har fældet en lang række gamle, raske træer.

På side 17 i rapporten er der 8 forslag til indsatsområder, men intet sted i den 34 sider lange rapport optræder træer. De er ikke nævnt med et ord. Vi ved at træer ikke alene optager CO2 men også filtrerer støj og farlige partikler, hvorfor er de ikke nævnt? Jeg spurgte den ansvarlige bag pjecen, i afdeligen for luftforurening. Svaret var: vi ved ikke noget om træernes betydning.

Det fortæller os at vi har et kæmpe oplysningsarbejde forude. Hvis I støder på undersøgelser, links, artikler og fakta derude, så læg dem her på siden. Fra nu af skal de have al den information, der er tilgængelig om emnet. Det er utroligt vigtigt at træernes fulde betydning bliver opgjort. Før det sker, vil de ikke blive prioriteret politisk. Og før de har opnået den status, de fortjener, holder kommunen ikke op med at skamfælde vores gamle, raske træer. Link til "Ren luft til Københavnerne."

Læs om hvordan træerne opfanger op til 50% af partikelforurening, her (på engelsk):
No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.