26.2.13

Sølund

Gruppepres! Kommunen har vedtaget at rive det kun 36 år gamle plejehjem Sølund (Nørrebro v. søerne) ned, og bygge nyt på grunden. Det koster os 97 træer på Københavns mest forurenede strækning, hvor børnehavebørn ikke må lege ude, og os der bor her frarådes at lufte ud i dagtimerne. Nogle af træere er flere hundrede år gamle, som den smukke basse på billedet her.

På onsdag d. 27 februar er der info møde med kommunen, og vi tropper op på gruppens vegne med to ting på programmet. 1. Kan det komme på tale at bevare de yderligste og ældste træer ved at evt. rykke byggeriet lidt ind? Og 2. Vil kommunen redde de træer der kan flyttes, og genplante dem et andet sted i byen? 

Vi gik en rundtur med træflyttemanden, der vurderer at der kan reddes op til 40 meget flotte træer. Og så er der flere smukke urtebede, og fine buske og roser og planter der kunne løftes forsigtigt op med skovle og håndkraft, og gøre glæde i byens baggårde og haver. Det vil vi slås for til det sidste!
 

2 comments:

 1. Og flere af dem bevarede de da Sølund blev bygget, det vil være en skændsel hvis de fælder dem nu
  Vh Thea

  ReplyDelete
  Replies
  1. Var til møde i aften, og der var netop en mand der refererede til hvordan man havde bevaret de gamle træer, ved forrige byggeri. De siger at de tager det til overvejelse, men det kommer til at kræve et ramaskrig at få deres naller fra de to store. Frygtelig kasse af et plejehjem de har lavet, de gamle får alle udsigt til... gård og gade. Spild af byens smukkeste udsigt!

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.