16.9.15

Tiden er kommet

Tiden er kommet. På mandag afgør politikerne de 15 træers skæbne, på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade. Det ser sort ud, man har “forpligtet sig politisk” til at lave den åbning, og det kan åbenbart ikke gennemføres uden at fælde 15 af vores træer. 

Vi kæmper til det sidste. Underskriftindsamlingen afleveres til kommunen på fredag. Lige over 2400 er det blevet til. Der er langt flere end det, der ønsker træerne bevaret, men de fleste jeg har talt med, har opgivet troen på at politikerne overhovedet lytter til borgerne. 

Vi har fået foretræde før mødet, og vil bruge vores 10 dyrebare minutter på at vise udvalget billeder fra det sted, de er ved at ødelægge: den dejlige børnehave, som ingen ønsker at miste, de store træer på pladsen og hjørnet, som naboer og forbipasserende nyder hver dag. By-Oasen med sine geder, høns og kaniner, lige på den anden side, der får en trafikeret vej langs hegnet. Et sted hvor små børn og svagelige ældre lige nu er trygge. Roen, som man vil ødelægge på grund af en plan, ingen ønsker eller har brug for.

Det kan stadig stoppes, men det kræver at politikerne har modet til at erkende, at planen ikke fungerer i praksis. Fra politkere der støtter op om fældningerne, hører vi at der slet ikke er et problem, idet man jo “erstatter” træerne. På den måde mener man, at regnestykket går op. Det er op ad bakke, men vi giver ikke op!

Skriv under her (link)Guldsmeden børnehave, en lille børneskov på Nørrebro.


De tre flotte asketræer, som man vil fælde for at gøre plads til et skur til byttegenstande. Ironien. Føl på den.


Gederne i By-Oasen, der får en trafikeret vej lige ud for deres hegn.


Eksempel på et kommunalt regnestykke der går op, her ved bagindgangen til den planlagte plads på hjørnet: et træ er et træ. I forgrunden noget der kunne blive et stort flot kirsebærtræ en dag, hvis det bare fik chancen.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.