24.9.15

Skadesbegrænsningen

Det er stadig meget svært at fatte, at nogen kan prioritere 15 store og raske træer fældet for en flisebelagt plads. Men her er vi altså. Vi er nået til skadesbegrænsningen i Møllegade sagen. En sidste chance for at redde bare lidt.

5 af de store, bevaringsværdige gadetræer ryger, fordi man vil stille skure ovenpå dem. Bygge- og anlægseksperter siger, at man kan bruge skruefundamenter ved anlæg af skur, det er skånsomt mod rødderne og skaber ikke risikotræer. Rykker man skuret ved Møllegade bare et lille stykke ud fra væggen, der i forvejen bevares, kan tre store asketræer bestå. Den anbefaling videreformidlede vi til vores foretræde, og forvaltningen undersøger lige nu om det er muligt. 

https://twitter.com/mortenkabell/status/647025035316740096


Det kræver bare, at der er vilje til det, og at ønsket er stærkt nok. Vi har brug for, at Nørrebro Lokaludvalg og Miljøpunkt Nørrebro støtter os i det ønske. Politikerne ved kun hvad der står i rapporten fra forvaltningen: at følgegruppen har godkendt og er glade for den nye plads. Det fremgår ikke, at vi sammen kæmpede for at lade netop de tre træer bestå (og i øvrigt fik at vide det var muligt, hvis vi kunne rejse en million kr). At vi alle ønsker det brændende.

Vi ved at det kan lade sig gøre. Nørrebro, København, borgerne og de tre store træer fortjener den chance! 

Fotos: De tre træer i forår og sommer udgaven. Sidste omgang, hvis vi ikke råber meget højt i kor.
No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.