19.5.15

"Grønne ruter" anlagt for små midler, i højt tempo

Vores 14 truede Møllegade træer, er kun en flig af et kæmpestort problem: Lige nu anlægger kommunen cykelstier, gennem grønne områder over hele byen. Møllegade eksemplet viser os, at det foregår uden respekt for naturen. Så enkelt kan det jo siges.

Ved Kildevældsparken på ydre Østerbro, søger kommunen lige nu om at nedlægge en hel stribe gamle træer, for at udvide cykelstien en smule. Rigide regler for hvor bred en “super” cykelsti skal være, vinder over vores bynatur. Dertil kommer at budgetterne slet ikke gør plads til bevaring af de eksisterende træer. Uanset hvad borgerne måtte ønske, er det (på kort sigt) billigere og lettere at fælde træerne, og genplante nye.

Kommunen følger med her på siden, men det er som om de ikke hører hvad vi siger. De inviterer os til et møde, under overskriften “mulig bevarelse af træer”, men kun for at understrege at det ikke bliver anderledes. Vi har stadig ikke set den rapport, der angiveligt dømmer alle træer syge, og som er brugt til at skyde følgegruppens ønsker om bevaring ned. Og under mødet kom det frem, at der faktisk *var* udpeget bevaringsværdige træer, nemlig dem borgere, Miljøpunkt og Lokaludvalget kæmper for: de tre asketræer man vil stille et skur ovenpå, og det store på hjørnet.

Vi har fået at vide at vi er velkomne til at rejse en million kroner for at redde de fire træer, men også at der ikke bliver tegnet flere forslag. Tidsplanen skal overholdes, og den ønskes ikke overskredet. For borgerne er det bare vigtigere at det bliver gjort rigtigt, end hurtigt. Og hvis budgettet fra start har været urealistisk småt, så bør kommunen erkende sin fejl og rette op, før den bliver endnu større. Træer er vigtigere end tidsfrister.


Find os på Facebook: her.

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.