12.5.15

Borger orientering

Så meget for en ekstra chance. Efter netop afsluttet (orienterings)møde, står det klart, at de 14 træer fortsat skal fældes. I korte træk: Kommunens øverste mand på projektet var fortørnet over, at der her på siden antydes, at de ikke inddrager borgere i processen. Projektlederen var fortsat urokkelig. Miljøpunkt og Lokaludvalg talte varmt for, at vi prøver at bevare de tre asketræer, hvor skuret ifølge nuværende planer placeres, og at vi også kæmper for det store asketræ på hjørnet.

Projektet har fra start været underbudgetteret, og at tænke træer ind, koster. Der skal tages særlige hensyn til rødderne, når man anlægger nyt. Hvad vil det koste, at redde de fire træer? En million, var svaret. Vi er velkomne til at prøve at rejse dem.

Alle poplerne i midten skal fældes uanset hvad. Et enkelt af dem læner sig mod et skur, og der har engang været brand i skurene, og det har angiveligt skadet træerne. Desuden har der i høring været folk, der ønskede sig en lysere plads, uden poppelskygge.

Nu kommer vi til det sjove: hvilke tre træer, har man udset til bevaring? Det fine mirabelle træ ud mod Møllegade, og de to skravlede, clematis overgroede efternølere ud mod Guldbergsgade, som Forstkandidat Ove Løbner som de eneste mente, at man kunne fælde uden at det ville skade begrønningen af området.

Projektlederen kunne ikke tage “Ove et eller andet’s” ord for gode varer, er ikke interesseret i eksterne evalueringer, og har fuld tillid til at deres egne eksperter ved hvad de taler om. Jeg prøvede indtrængende at forklare dem, hvor umuligt det er at få gadetræer til at gro og overleve, at vi burde kæmpe for at bevare de eksisterende. Et budskab, der blev tilbagevist af en fra følgegruppen, der i landområder selv har set, hvordan træer overlever alt. Ak.

Set med kommunale øjne, kommer træregnskabet kommer til at gå op: Man vil langs ny cykelsti plante fire nye rubinier, og den lille kasse i hjørnet er til løgplanter (!). Kommunens måde at tælle træer på, er 1:1, så poplerne genopstår som unge træer længere inde i De Gamles By. Træer ud mod gaden, kan vi godt opgive.

Status er, at Miljøpunktets trækyndige, Lokaludvalget og vi borgere, på meget kort tid skal prøve at finde økonomisk støtte til at bevare de fire træer, i projektet.

Jeg har lavet en tegning af den nye plan, ud fra hukommelsen. De to man bevarer er altså nr 2 og 3 i rækken af fem, mod Guldbergsgade. Gå selv ned og kig på dem. De to største (4 og 5) tættest på børnehaven, skal også fældes. 


Møllegade vender nedad på tegningen. Læs den og græd.

Link til mere Møllegade, med de nyeste indlæg først:
Dagen før dagen
Seneste udvikling i sagen om de 14 truede Nørrebro træer

Find os på Facebook: her.

2 comments:

 1. Så synd de ikke vil lytte!!
  Man tænker kun på penge i det her samfund og skider på alt andet!
  Kan man virkelig ikke gøre andet? Hvad med en underskriftindsamling? Man skulle synes, der var mange der ville støtte op om den, især de mennesker, der bor i området.
  Venlig hilsen
  Antonella

  ReplyDelete
 2. Det er så hul i hovedet! Og hvis vi endelig skal tale økonomi, så bruger de formuer på at plante nye træer, der slet ikke overlever. Det er som om ingen taler sammen, derinde. Vi skal klart have en underskriftindsamling sat i værk, og opslag på alle døre i nabolaget. Det her må for enhver pris forhindres.

  For projektansvarlige er det værste der kan ske, en forhaling af processen. For borgerne og byen er det værste der kan ske, at vi mister så mange store træer. Hvad mon man vægter om 10-20-30 år fra nu?

  Tak fordi du læser med, og engagerer dig! : )

  ReplyDelete

Onde spam robotter ingen adgang.