24.3.17

Carlsberg alarm, igen!

Så er den gal på Carlsberg igen. På mandag skal Teknik- og Miljøudvalget beslutte om der kan gives dispensation til at fælde yderligere ni bevaringsværdige træer. Seks ud til en vej, og tre i en have, som de vil omdanne til skurvognsby. Et af de træer de gerne vil fælde, er det første i billedet her:


En kæmpe!

Mere information kan findes i TMU mødematerialet med bilag, der er offentligt tilgængeligt og online.


Sådan ser satellit foto ud af den sidste rest grønt i området. Som man altså ønsker at inddrage.

Og her er udsnit af tegninger fra TMU's materiale.


De ni bevaringsværdige træer man ønsker tilladelse til at fælde. De helt røde prikker er bevaringsværdige træer man allerede har fået lov til at fælde. Og de helt grønne er også fældede, men reetableres. Oversat: de har fået lov at fælde næsten alt, men nu vil de så lige have ni mere. 

De sidste seks træer ønskes fældet, fordi man skal grave i nærheden af dem. Det kan gøres nænsomt uden at fælde, det gør man bl.a. med stor succes i Stockholm. Men det er selvfølgelig lettere at bare fælde, og plante nogle nye træer. Ansøgningen er formuleret som et ultimatum: hvis de ikke får lov, bliver alt meget forsinket og meget dyrere. Vi kan kun håbe, at kommunen er færdig med at lægge sig fladt ned på maven for Carlsberg. Nok er nok!

Tak til Miljøpunkt Nørrebro for alarmen.

Link:

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.