21.7.15

Sidste chance for Møllegade

Så er det sidste chance for at bevare de 14 træer på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade på Nørrebro. Siden vi sidst talte om dem, har der været Runddelsdrama (der heldigvis endte lykkeligt), og fin omtale i Magasinet Kbh, og vi er blevet mange flere. For dem der ikke kender til de 14 truede træer, følger her en lynintro.

Kommunen har en plan, der går ud på at nedlægge muren og “åbne op” på hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade, flytte børnehaven, fælde 14 store og raske træer, og lave en flisebelagt plads med en cykelvej i midten. København er i forvejen en træfattig by, og Nørrebro den absolutte bundskraber i antal m2 grønt, pr. borger. Det har kommunen selv etableret i en undersøgelse fra 2009. Derfor burde en plan indtænke mere end 3 ud af 17 eksisterende træer.

Vi har set magtesløse til fra sidelinjen, mens der blev lagt stadigt mere barberede planer, med udgangspunkt i, at træerne var syge. En udvalgt borger-gruppe uden medbestemmelse, måtte under falske forudsætninger opgive ønsket om en grøn plan. Da vi selv fik tilset træerne og konstateret dem raske, var historien pludselig at de ikke var syge alligevel. Men nu var planen altså lagt, og borgerne “behørigt inddragede”.

Uden træer på hjørnet vil lydene forstærkes, vindforholdene ændres og temperaturen på pladsen vil stige. Færre træer betyder også mere fugt i de nærliggende kældre, og udover tabet af træernes skønhed og den ro de giver kvarteret, vil partikelforureningen stige og luftkvaliteten dale. Vi har ikke råd til at miste de træer.

Ifølge svaret fra forvaltningen sendes planen til politisk godkendelse i august. Som en sidste chance for at blive hørt, har vi startet en underskriftindsamling, der løber t.o.m. 31 juli. Den vil vi sende til de politikere, der skal træffe den endelige beslutning.

Helt lavpraktisk er der brug for følgende: vi skal have kopieret opslag, til at sætte op i opgangene i nabolaget. Hvis nogen har adgang til en kopimaskine, så skriv en besked, så tager vi den derfra. Det er også muligt at printe opslaget ud selv, og sætte op.

Alle der ønsker byens træer bevaret bør, uanset hvor de bor, skrive under. Byens natur er en stafet vi har fået overrakt fra tidligere generationer af Københavnere, vi kan simpelthen ikke være bekendt at tabe den nu. Link til mere Møllegade, med de nyeste indlæg først:

Find os på Facebook: her.

 

2 comments:

 1. Se tillige debat hos Signe Wenneberg:

  https://www.facebook.com/wenneberg/posts/10153443931628290?comment_id=10153458990113290&reply_comment_id=10153459232708290&total_comments=8&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R9%22%7D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er SÅ stærkt. Folk vil virkelig træerne, det er en fryd at se.

   Delete

Onde spam robotter ingen adgang.