26.9.13

Skammens dag

København har i dag mistet et stykke uerstatteligt natur: hele forhaven til Statens Museum for Kunst er væk. De smukke, tunge syrener og alle de gamle træer er revet op med rode, og pladsen er forvandlet til en flået græsplæne. Hvorfor? Fordi man vil anlægge en ny “museumshave”, med vandspejl og græs. Med udsigt til et stærkt befærdet kryds og en motorvej, der tæller 8 spor. Igen har man ladet en arkitekt slippe afsted med et uvirkeligt scenarie. En fantasi om én bil og én cykel. Uagtet at haven ligger ud til et af byens mest trafikerede kryds. 

Hvordan kan der på nogen måde gives tilladelse til det? Og hvorfor hørte vi først om det, når det er forsent? Hvorfor kæmpede ingen for det historiske stykke Københavner natur? København burde indføre totalt fælde-stop, og påtænker man at fælde store, uerstattelige og sunde bytræer, burde der, som på Frederiksberg, ansøges om dispensation. Lige nu sidder man tilbage med en følelse af, at ingen tager vare på træerne i den her by.

Det sidste træ.Det sidste træ var en kæmpe, ligesom alle de andre. Se den lille mand i nederste højre hjørne, for at få en idé om hvor store og fantastiske de træer var.


Sunde og raske træer.

De gamle træer lige på den anden siden af der-var-engang-en-have. En påmindelse om hvad vi lige har mistet. Det er en skammens dag for København. 
 

No comments:

Post a Comment

Onde spam robotter ingen adgang.